Als ik vaklieden uit EU-landen krijg, hoe kan ik vertrouwen op hun kwalificaties?

Myppro heeft in Praag, Sofia en Coimbra (Portugal) de beschikking over eigen test- en trainingsruimtes. In andere landen werken we samen met instanties die de faciliteiten hebben om te testen. Soms biedt een diploma een garantie, maar niet altijd. Een lasser moet bijvoorbeeld altijd gecertificeerd zijn. Hebben lassers geen certificaat of zitten er hiaten in hun doorstempelkaarten? Dan kan Myppro besluiten een deskundige van het certificeringsinstantie af te laten reizen naar het betreffende land om de vakbekwaamheid te testen.

En bij Nederlandse vaklieden, zoals metselaars, timmerlieden, lassers en bijvoorbeeld schilders?

Myppro houdt per project de prestaties bij van de werknemer. Ook vindt altijd een eindevaluatie plaats met de opdrachtgever. Zo weten we redelijk goed hoe iemand presteert en of we eventueel bijscholing moeten doen.

Goede vaklieden onderscheiden zich onder meer in deskundig gebruik van machines, gereedschappen en materialen. De recruiters van Myppro scheiden heel snel het kaf van het koren.

En wat als de vakman niet bevalt?

Natuurlijk komt het ook wel eens voor dat de vakman niet voldoet aan de verwachtingen. Daarom heeft Myppro een proefperiode van 2 dagen. Mocht u na 2 dagen besluiten om niet met een vakman verder te willen gaan, dan zorgt Myppro voor vervanging en brengen wij de 2 dagen niet in rekening.

Worden de buitenlandse uitzendkrachten betaald naar Nederlandse maatstaven?

Ja. Als er sprake is van ingeleend personeel dat ‘onder leiding en toezicht’ van de opdrachtgever werkt, dienen de uitzendkrachten conform de Nederlandse wetgeving en van toepassing zijnde cao’s te worden verloond. Ieder uitzendbureau dat iets anders beweert en navenant te werk gaat, handelt in strijd met de wet. Als inhuurder loop je dan grote risico’s.

Waarom zou een Nederlandse vakman bij Myppro gaan werken?

We zien dat de afwisseling van projecten, werkomgeving en teams met name de jongeren aanspreekt. Zij genieten van afwisseling en vrijheid, terwijl ze financieel hier weinig nadeel van hebben. Myppro betaalt de gewerkte uren binnen 1 week uit.

Worden de vaklieden begeleid?

Jazeker. Ook hierin is Myppro heel secuur. Myppro regelt fatsoenlijke huisvesting en begeleidt de vaklieden, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een verzekering en bij inschrijven in de gemeentelijke basisadministratie. Mede dankzij de zorgvuldige en respectvolle behandeling door Myppro ben je verzekerd van gemotiveerde professionals.

Hoe zit het met de taal?

Goede communicatie is voorwaarde om efficient en veilig te kunnen werken. Alle buitenlandse vaklieden van Myppro spreken tenminste Nederlands, Engels of Duits.

Wat zijn mijn risico’s als inhuurder?

Die zijn er niet voor wat betreft de inlenersaansprakelijkheid. Myppro heeft de administratieve afhandeling uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf dat NEN 4400-1 gecertificeerd is. Daarnaast vragen wij je om 30% van het factuurbedrag naar een geblokkeerde rekening (de zogenaamde G-rekening) over te maken, van waaruit alleen betalingen naar de Belastingdienst worden gedaan.

Indien nodig zorgen wij voor VCA-certificering van de vakmensen.

Waar liggen mijn voordelen als inhuurder?

Schakel je Myppro als detacheerder in, dan profiteer je van 3 voordelen:

  1. Myppro kan wél vakmensen leveren.
  2. Onze uitzendkrachten zijn iets goedkoper dan Nederlandse uitzendkrachten.
  3. Onze uitzendkrachten werken hard en maken graag veel uren.

Wat kan Myppro nog meer voor mij betekenen?

Myppro heeft een netwerk in Europa van producenten. Denk aan kozijnen en deuren. De prijzen zijn gunstig en de kwaliteit is gewoon goed. Tel daarbij de snelle levertijd op en je hebt een prima deal!

Sommige ZZP’ers werken al jaren voor mij. In het voorjaar van 2016 is de VAR aangescherpt. Ik wil geen naheffing maar voel er ook weinig voor om die mannen in dienst te nemen. Kan Myppro mij helpen?

Ja, dat kunnen we. Als je dat wilt, nemen wij je ZZP’ers in dienst en huur je ze via ons weer in. Dat kost je amper meer. Dat komt zo: als bedrijf heb je je te houden aan de cao. Je moet bijvoorbeeld afdragen aan opleidingsfondsen. Myppro heeft te maken met andere voorwaarden, namelijk die van de ABU. Daardoor zijn we goedkoper. Ondanks onze (bescheiden) winstopslag ben je amper duurder uit. Met deze constructie behoud je je capaciteit en kun je onverminderd beschikken over vaklieden die je vertrouwt, zonder dat je risico’s loopt.

Benieuwd wat wij voor jouw project kunnen betekenen?

Vraag dan hier een offerte aan!